thumbnail_DSC09992-Förbättrat-BR

Meny

À la carte

Förrätter

  • 155
    BRUSCHETTA ALLA ROMANA

    Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad parmaskinka och balsamicoreduktion

  • 165
    TOAST SKAGEN

    Vår version av skagenröra med handskalade räkor, majonnäs, dill, pepparrot, forellrom, smörstekt kavringbröd, hummerolja

  • 325
    ANTIPASTO MISTO (2 PERS)

    Charkuterier från selekterade regioner i Italien med grillat vitlöksbröd,
    liguriska oliver, bit av 44 mån lagrad parmesan och fikonmarmelad

  • 175
    BURRATA ALLA CAPRESE

    Burrata från Puglia med späd sallad, confiterade små datterini tomater, balsamicoreduktion, rostade pinjenötter, havssalt

  • 185
    CARPACCIO DELLA CASA

    Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, rostade pinjenötter,
    44 mån parmesan, karamelliserad lökmajonäs och färska örter

Pasta

Vår pasta tillverkas med traditionella metoder och bronsvalsar för att ge varje pastaform en unik karaktär och autentisk smak.

  • 275
    RIGATONI DELLA CASA

    Bronsvalsad rigatoni med oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, skogssvamp, parmesan

  • 190
    CARBONARA ALLA SVEDESE

    Bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula slungad med bronsvalsad bucatini pasta

  • 250
    BUCATINI VILLA ROMANA

    Vitlöksfrästa scampi, stekt bacon, vitt vin, grädde, peperoncino, nyhackad persilja och bronsvalsad bucatini pasta

  • 235
    100 LAGERS LASAGNE

    Silkeslen lasagne med kalvragu, rödvin, muskotnöt, mozzarella, béchamelsås, 44 mån lagrad parmesan

  • 240
    SALSICCIA

    Bronsvalsad rigatoni pasta, salsiccia, tomatsås, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, färsk basilika

RAVIOLI

Prova vår handgjorda ravioli, gjord enligt genuina italienska recept. Varje bit är tillverkad med omsorg och kärlek av våra kockar.

  • 260
    RAVIOLI DELLA NONNA

    Handknuten ravioli fylld med (ricotta, getost, mascarpone), brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 44 mån parmesan, friterad salvia

  • 299
    LUNETTE ALL´ASTICE

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra,
    champagnesås, forellrom, hummerolja, färska blommor

Pizza (Pinsa Romana)

Pinsa Romana betyder "utsträckt/sträcka ut" och det är precis vad vår Pinsa är, utsträckt och väldigt, väldigt god!
Degen är lättare samt luftigare och görs på 3 olika mjöl, jäst och vatten som tillsammans har jäst i 48 timmar innan de går in i stenugnen.

  • 155
    MARGHERITA (VEG)

    San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater

  • 195
    SALSICCIA

    Tomatsås, salsiccia, rödlök, nduja, grillad inlagd aubergine, stracciatella, basilika

  • 185
    DIAVOLA

    San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan

  • 210
    BURRATA E MORTADELLA

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikaolja och pistagenötter

  • 205
    CAPRINO BIANCO (VEG)

    Getost (chevre), lökringar, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter

Från Sjö och Hav

  • 350
    TROTA

    Regnsbågsforell, champagnesås, forellrom, brynt dillsmör, hasselnötter, kokt färskpotatis

Grill och Spis

  • 235
    LITTLE ITALY BURGER

    Briochebröd, grovmalen högrev med nduja, tryffelmajonnäs, cheddar, picklad löksallad, pommes frites

  • 399
    COSTATA DI MANZO

    Grillad Entrecôté “Black Angus” |220g|, rökt chilismör, Amaronesky, friterad färskpotatis med havssalt

  • 245
    RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)

    Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, Karljohansvamp, portabello, vällagrad parmesan avslutas med hyvlad färsk tryffel

  • 205
    CAESARSALLAD

    Romansallad, körsbärstomater, marinerad kycklingbröst, rostade brödkrutonger, krispig bacon, parmesan och husets Caesardressing

Dessert

  • 115
    TIRAMISU

    Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac,
    vaniljmascarpone och kakao

  • 115
    GELATO ARTIGIANALE

    Vår hemgjorda gelato är en genuin smakresa till Italien, skapad med omsorg och färska ingredienser i vårt eget kök.
    Vi har en levande glasslista med säsongsbetonade smaker.
    Fråga din servitör/servitris för kvällens smakupplevelse!

  • 115
    PANNACOTTA

    Jordgubbspannacotta toppad med rostad vit chokladjord och basilika

  • 115
    MARÄNGSWISS

    Fluffig stracciatella med mascarpone och lättvispad grädde, digestive jord, basilika jordgubbar, maränger och riven choklad

  • 115
    SORBETTO

    Vår egna sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 45
    TARTUFO

    Husets hemgjorda chokladpralin

Barnmeny

  • 95
    PANNKAKOR

    Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker

  • 95
    BURGARE

    Liten tallrik med burgare och pommes frites

  • 95
    CARBONARA

    Bacon, lök, grädde, muskotnöt, parmesan, mafaldine pasta

  • LASAGNE

    En liten portion av husets lasagne.

Italiensk restaurang i Uppsala

  1. mån - fre
  2. lör - sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

© Copyright 2024 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.