À la carte
Förrätter
-
125
Bruschetta Alla Romana
Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion
-
165
Carpaccio Della Casa
Carpaccio på lättrökt och cognacgravad oxfilé - vällagrad parmesan - ruccola - havssalt - citron - kronärtskocka - balsamicoreduktion - hällrostade pinjenötter
-
299
Antipasto Misto (2pers)
Charkuterier från selekterade regioner runtom Italien - rostad bröd - kronärtskocka romana - liguriska oliver - tryffelpecorino - fikonmarmelad
-
149
Burrata
Handknuten burrata från Puglia -Nduja Calabrese - havssalt - confiterade småtomater - kallpressad olivolja - örtrostade brödkrutonger
Från sjö och hav
-
325
Merluzzo
Smörpocherad torskrygg - sauce hollandaise - forellrom - grillad sparris - dillkryddad gotlandspotatis
Grill och spis
-
395
Filetto di Bue (Pepparstek)
Grillad hängmörad oxfilé (200g) - fransk cognac och pepparsås - smörstekta spröda haricovertes - örtrostad gotlandspotatis
-
195
Little Italy burger
Vår italienska oxburgare (högrev, bacon, oxbringa) -
cheddarost - karamelliserad löksallad -burger bun - krispiga pommes - tryffelmajonnäs -
325
Costata di vitello (Kalventrecote)
Grillad kalventrecote (220g) - örtagårdspesto - salviasmör - kall potatis och löksallad med sommarprimörer
-
225
Risotto Piemontese (vegan/veg)
Krämig risotto med smör - svampbuljong - portabello - skogssvamp - svart tryffelcreme - vällagrad parmesan
-
185
Caesarsallad classica
Romansallad - körsbärstomater - marinerad kycklingbröst - örtrostade brödkrutonger - krispig bacon - Caesardressing
Romersk Pizza
Vår deg är knådad med det finaste mjölet från gårdarna runt Toscana och får kalljäsa 48 timmar innan de går in i stenugnen. Detta skapar den typiska krispiga pizzan som Rom är känd för. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.
-
139
Margherita (veg)
San marzano tomater - fior di latte - körsbärstomater - basilika - vällagrad parmesan
-
205
Burrata (veg)
San marzano tomater - fior di latte - körsbärstomater - basilika - vällagrad parmesan - krämig burrata från Puglia
-
195
Edessa
San marzano tomater - fior di latte - lök - marinerad oxfilé (chili-vitlök-rödvin) - sauce bernaise - ruccolasallad
-
175
Diavola
San marzano tomater - fior di latte - ventricina- nduja calabrese (het salami från Kalabrien) - ruccolasallad - vällagrad parmesan
-
195
Gamberi
San marzano tomater - fior di latte - dillaioli - vitlök och chilifrästa scampi - ruccola
-
170
Caprino Bianco (Veg)
Getost (chevre) - lök - fikonvinegrette - hasselnötter - ruccolasallad
-
185
Julia (vegan)
San marzano tomatsås - skogssvamp - linguriska oliver - rostade småtomater - lök - kronärtskocka - vegansk dragonmajonäs
Pasta
Varje dag knådar vi vår färska pasta med ägg från frigående höns, mjöl från Italien och kärlek som omvandlas till olika pastaformar i vår pastamaskin.
-
245
Mafaldine Della Casa
Mafaldine fatta in casa - tärnad oxfilé - tryffelcremé - mascarpone - skogssvamp - vällagrad parmesan
-
245
Linguine Alla Villa Romana
Vitlöksfrästa scampi - stekt bacon - vitt vin - grädde - peperoncino - hackad persilja - färsk linguine pasta
-
185
Carbonara
Bronsalsad Mafaldine med bacon - lök - grädde -
svartpeppar - äggula - lagrad parmesan
-
185
Polpette
Handrullade italienska kalvfärsköttbullar med färska örter - kryddig San marzano tomatsås - rödvin - sofritto - vällagrad parmesan
-
275
Lunette alla'astice
Handknuten hummerravioli fylld med (hummer-ricotta-kräftstjärtar) - slungad med cognacspetsad hummersås och färska örter
Dessert
-
110
Tiramisú
Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
vaniljmascarpone - kakao -
110
Vaniljdröm
Egentillverkad krämig vaniljglass på äkta vaniljstång från Madagaskar - chokladflarn
-
110
Pannacotta
Hallon och proseccopannacotta med rostad chokladjord
-
110
Cinnabon
Smörstekt kanel och kardemummabulle - krämig egenproducerad vaniljglass - basilikamyltade jordgubbar
-
110
Marängswiss
Bowl glas med vaniljglass - maränger - lättvispad grädde - chokladsås kokad på belgisk choklad - hyvlad mandel
-
110
Sorbetto
Husets sorbet med bubblande spumante prosecco
-
35
Tartufo
Husets hemgjorda chokladpralin
Öppettider
- mån - fre
- lör
- sön
Kontakt
- Telefon 018 12 50 90
- Email reservation@villaromana.se
- Adress Gamla torget 4 753 20 Uppsala
© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.