À la carte

Förrätter

  • 125
    Bruschetta Alla Romana

    Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion

  • 165
    Carpaccio Della Casa

    Carpaccio på lättrökt och cognacgravad oxfilé - vällagrad parmesan - ruccola - havssalt - citron - kronärtskocka - balsamicoreduktion - hällrostade pinjenötter

  • 299
    Antipasto Misto (2pers)

    Charkuterier från selekterade regioner runtom Italien - rostad bröd - kronärtskocka romana - liguriska oliver - tryffelpecorino - fikonmarmelad

  • 149
    Burrata

    Handknuten burrata från Puglia -Nduja Calabrese - havssalt - confiterade småtomater - kallpressad olivolja - örtrostade brödkrutonger

Från sjö och hav

  • 325
    Merluzzo

    Smörpocherad torskrygg - sauce hollandaise - forellrom - grillad sparris - dillkryddad gotlandspotatis

Grill och spis

  • 395
    Filetto di Bue (Pepparstek)

    Grillad hängmörad oxfilé (200g) - fransk cognac och pepparsås - smörstekta spröda haricovertes - örtrostad gotlandspotatis

  • 195
    Little Italy burger

    Vår italienska oxburgare (högrev, bacon, oxbringa) -
    cheddarost - karamelliserad löksallad -burger bun - krispiga pommes - tryffelmajonnäs

  • 325
    Costata di vitello (Kalventrecote)

    Grillad kalventrecote (220g) - örtagårdspesto - salviasmör - kall potatis och löksallad med sommarprimörer

  • 225
    Risotto Piemontese (vegan/veg)

    Krämig risotto med smör - svampbuljong - portabello - skogssvamp - svart tryffelcreme - vällagrad parmesan

  • 185
    Caesarsallad classica

    Romansallad - körsbärstomater - marinerad kycklingbröst - örtrostade brödkrutonger - krispig bacon - Caesardressing

Romersk Pizza

Vår deg är knådad med det finaste mjölet från gårdarna runt Toscana och får kalljäsa 48 timmar innan de går in i stenugnen. Detta skapar den typiska krispiga pizzan som Rom är känd för. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.

  • 139
    Margherita (veg)

    San marzano tomater - fior di latte - körsbärstomater - basilika - vällagrad parmesan

  • 205
    Burrata (veg)

    San marzano tomater - fior di latte - körsbärstomater - basilika - vällagrad parmesan - krämig burrata från Puglia

  • 195
    Edessa

    San marzano tomater - fior di latte - lök - marinerad oxfilé (chili-vitlök-rödvin) - sauce bernaise - ruccolasallad

  • 175
    Diavola

    San marzano tomater - fior di latte - ventricina- nduja calabrese (het salami från Kalabrien) - ruccolasallad - vällagrad parmesan

  • 195
    Gamberi

    San marzano tomater - fior di latte - dillaioli - vitlök och chilifrästa scampi - ruccola

  • 170
    Caprino Bianco (Veg)

    Getost (chevre) - lök - fikonvinegrette - hasselnötter - ruccolasallad

  • 185
    Julia (vegan)

    San marzano tomatsås - skogssvamp - linguriska oliver - rostade småtomater - lök - kronärtskocka - vegansk dragonmajonäs

Pasta

Varje dag knådar vi vår färska pasta med ägg från frigående höns, mjöl från Italien och kärlek som omvandlas till olika pastaformar i vår pastamaskin.

  • 245
    Mafaldine Della Casa

    Mafaldine fatta in casa - tärnad oxfilé - tryffelcremé - mascarpone - skogssvamp - vällagrad parmesan

  • 245
    Linguine Alla Villa Romana

    Vitlöksfrästa scampi - stekt bacon - vitt vin - grädde - peperoncino - hackad persilja - färsk linguine pasta

  • 185
    Carbonara

    Bronsalsad Mafaldine med bacon - lök - grädde -
    svartpeppar - äggula - lagrad parmesan

  • 185
    Polpette

    Handrullade italienska kalvfärsköttbullar med färska örter - kryddig San marzano tomatsås - rödvin - sofritto - vällagrad parmesan

  • 275
    Lunette alla'astice

    Handknuten hummerravioli fylld med (hummer-ricotta-kräftstjärtar) - slungad med cognacspetsad hummersås och färska örter

Dessert

  • 110
    Tiramisú

    Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
    vaniljmascarpone - kakao

  • 110
    Vaniljdröm

    Egentillverkad krämig vaniljglass på äkta vaniljstång från Madagaskar - chokladflarn

  • 110
    Pannacotta

    Hallon och proseccopannacotta med rostad chokladjord

  • 110
    Cinnabon

    Smörstekt kanel och kardemummabulle - krämig egenproducerad vaniljglass - basilikamyltade jordgubbar

  • 110
    Marängswiss

    Bowl glas med vaniljglass - maränger - lättvispad grädde - chokladsås kokad på belgisk choklad - hyvlad mandel

  • 110
    Sorbetto

    Husets sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 35
    Tartufo

    Husets hemgjorda chokladpralin

villa_romana_logo

Öppettider

  1. mån - fre
  2. lör
  3. sön

© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.