På Ristorante Villa Romana njuter du av det bästa från Italien med hemgjord pasta, krispig pizza från vår stenugn, rejäla köttbitar och fisk från sjö och hav. I hjärtat av Uppsala hittar du vår restaurang där du enkelt kan smita in och koppla av med ett glas vin eller någon av våra ölsorter på kran, eller kanske för en sen lunch. Restaurangens vinsortiment med många frestande viner på glas är också den perfekta platsen för afterwork med arbetskompisarna eller för en smakfull och trivsam middag med vännerna.
Restaurangens fina läge, mitt i Uppsala, med sina generösa öppettider och avslappnade atmosfär gör det enkelt att smita in och koppla av med ett glas vin eller en drink, eller kanske för en sen lunch. Restaurangens vinsortiment är också den perfekta platsen för AW med arbetskompisarna eller för en smakfull och trivsam middag med vännerna.
Varje Lördag mellan kl 12:00-16:00 erbjuder vi vår goda brunchmeny med matiga rätter och till tonerna av italiensk musik.
Ristorante Villa Romana fungerar perfekt för stora sällskap. Vi kan erbjuda allt från sittande middagar i vår matsal till vinprovningar.
Varje Måndag-Fredag 14:00-17:00 erbjuder vi ett urval av våra goda rätter och snacks samt vin/öl till riktigt sjysta priser
Hos Villa Romana kan man ta med sig allt från tre rätters middagar till en enstaka pizza/pastarätt samt hemgjorda desserter.
Varje dag gör vi vår färska pasta med våra ingredienser:
färska ägg, tre olika sorters mjöl från Italien och kärlek som omvandlas till 4 olika typer av pasta i vår pastamaskin. Var och en med sina egna speciella egenskaper.
Med inspiration från Italien och svenska råvaror komponerar vi goda bardrinkar, alltifrån läskande proseccodrinkar till smakfulla Gin och Tonic.
Våra viner är handselekterade från olika gårdar i Italien från norr i Piemonte till soliga Sicilien i söder. Vår vinlista varierar ofta under säsongen och därför erbjuder vi nästan alla våra viner på glas.
Till alla våra pizzor använder vi:
X Virgin olivolja, fior di latte, Caputomjöl av typen”00”, naturlig jäst & havssalt. Degen får kalljäsa 48 timmar innan de går in i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung