À la carte

Förrätter

  • 140
    Bruschetta Alla Romana

    Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini och balsamicoreduktion

  • 165
    Carpaccio Della Casa

    Lövtunna skivor av lättrökt och cognacgravad oxfilé, finriven 43 mån lagrad parmesan, karamelliserad lökmajonäs, krispig änglahår (potatiskrisp) toppad med färska örter

  • 299
    Antipasto Misto (2pers)

    Charkuterier från selekterade regioner runtom Italien, rostad bröd, kronärtskocka romana, liguriska oliver, grottlagrad tryffelpecorino och fikonmarmelad

  • 149
    Gamberi in padella

    Tigerräkor fräst i het panna med vitt vin, vitlök, kryddig nduja, romantica tomater serverad med grillad lantbröd och citron

  • 165
    Burrata

    Handknuten krämig burrata med friterad kapris från Pantalleria, confiterade småtomater och vår version av pesto Genovese

Från Sjö och Hav

  • 345
    Merluzzo

    Eldad torskrygg med Sandefjord sås, rökta marcona mandlar, karamelliserad bakad endive, smör och parmesanstekta gnocchi med muskotnöt slungad med lite babyspenat

Grill och Spis

  • 285
    Cotoletta di Villa Romana

    Parmesanpanerad kalvschnitzel brynt i het panna, apelsin och sardellsmör, kapris från Pantalleria serverad med krispiga pommes eller potatisterrin smaksatt med västerbottenost och jordärtskocka

  • 195
    Little Italy burger

    Vår italienska oxburgare (högrev, bacon, oxbringa),
    cheddarost, karamelliserad löksallad, burger bun, krispiga pommes och tryffelmajonnäs

  • 399
    Filetto di Manzo

    Grillad oxfilé med Barolosky, Karl-Johansvampcremé, riven svart färsk vintertryffel serverad med potatisterrin smaksatt med västerbottenost och jordärtskocka

  • 245
    Risotto Piemontese (vegan/veg)

    Krämig risotto med smör, svampbuljong, portabello, skogssvamp, svart tryffelcreme och 43 mån lagrad parmesan

  • 185
    Caesarsallad classica

    Romansallad, körsbärstomater, marinerad kycklingbröst, örtrostade brödkrutonger, krispig bacon, Grana Padano och husets Caesardressing

Pizza

Vår deg är knådad med det finaste mjölet från gårdarna runt Toscana och får kalljäsa 48 timmar innan de går in i stenugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.

  • 149
    Margherita (veg)

    San marzano tomater, fior di latte, körsbärstomater och färsk basilika

  • 195
    Edessa

    San Marzano tomater, fior di latte, rödvinsbrässerad oxfilé, lök, skogssvamp, ruccola och sauce bearnaise

  • 185
    Diavola

    San marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, nduja calabrese (het salami från Kalabrien), ruccolasallad och vällagrad parmesan

  • 205
    Burrata e Mortadella

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, pesto Genovese och pistagenötter

  • 175
    Caprino Bianco (Veg)

    Getost (chevre), lök, fikonvinegrette, hasselnötter och ruccola

  • 185
    Julia (vegan)

    San marzano tomatsås, skogssvamp, svarta oliver, rostade småtomater, lök, kronärtskocka och Karl-Johansvampcremé

Pasta

Varje dag knådar vi vår färska pasta med ägg från frigående höns, mjöl från Italien och kärlek som omvandlas till olika pastaformar i vår bronsvalsade pastamaskin.

  • 245
    Mafaldine Della Casa

    Mafaldine fatta in casa, tärnad kalv, svart tryffelcremé, mascarpone, skogssvamp och vällagrad parmesan

  • 245
    Linguine Alla Villa Romana

    Vitlöksfrästa scampi, stekt bacon, vitt vin, grädde, peperoncino, hackad persilja och bronsvalsad linguine pasta

  • 185
    Carbonara

    Bronsalsad Mafaldine med bacon, lök, grädde,
    svartpeppar, äggula och Grana Padano

  • 185
    Polpette

    Handrullade italienska kalvfärsköttbullar med färska örter, kryddig San marzano tomatsås, rödvin, sofritto och Grana Padano

  • 299
    Lunette all'Astice

    Handknuten hummer och ricottafylld ravioli med cognacspetsad hummersås samt löjrom och färska örter

Dessert

  • 110
    Tiramisú

    Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac,
    vaniljmascarpone och kakao

  • 110
    Vaniljdröm

    Egentillverkad krämig vaniljglass på äkta vaniljstång från Madagaskar med chokladflarn

  • 110
    Pannacotta

    Vaniljpannacotta med kanel och smörstekta äpplen samt rostad vit choklad

  • 110
    Siciliansk sockerkaka

    Apelsin smaksatt sockerkaka som vi bakar i ugnen och serverad med vispad pistagemascarpone och apelsinfiléer i Cointreaulag

  • 110
    Marängswiss

    Bowl glas med vaniljglass, maränger, lättvispad grädde, chokladsås kokad på belgisk choklad och hyvlad mandel

  • 110
    Sorbetto

    Husets sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 35
    Tartufo

    Husets hemgjorda chokladpralin

villa_romana_logo

Öppettider

  1. mån - fre
  2. lör
  3. sön

© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.