En Italiensk pärla i Uppsala

På Ristorante Villa Romana njuter du av det bästa från Italien med nyknådad pasta som görs dagligen, krispig pizza från vår stenugn, rejäla köttbitar och fisk från sjö och hav. Vi är centralt belägna på Gamla Torget i Uppsala med vacker utsikt mot domkyrkan där du enkelt kan smita in och koppla av med ett glas vin eller någon av våra ölsorter på kranen, eller kanske för en lunch. Restaurangens vinsortiment med många frestande viner på glas är också den perfekta platsen för afterwork med arbetskompisarna eller för en smakfull och trivsam middag med vänner. Välkommen in!

ravioli5

Nyknådad Pasta

Varje dag knådar vi vår färska pasta med ägg, mjöl från Italien och kärlek som omvandlas till olika pastaformer i vår pastamaskin. 
Var och en får sin unika egenskap med hjälp av våra bronsvalsar som ger den speciella räfflade ytan. 

FUJI8951

Större sällskap

Ristorante Villa Romana fungerar perfekt för stora sällskap. Vi kan erbjuda allt från sittande middagar i vår matsal till vinprovningar. Här kan du både bjuda in till möten och privata middagar och ställa till med fester och kalas! 

Välkommen att kontakta oss.

FUJI9008

Vardagsrum

Välkommen in till vårt vardagsrum som är inredd med moderna influenser och designade lampor. Vi har skapat en mysig och harmonisk miljö med braskaminen som sprider en härlig värme och atmosfär.

FUJI9004

Ristorante Villa Romana Uppsala

Under 2007 slog vi upp dörrarna för vår italienska restaurang beläget 
vid Gamla Torget, Uppsala, ett stenkast från Fyrisån. Med en 
stor och delvis inglasad uteservering samt en gemytlig interiör så är Villa Romana den perfekta platsen för dig att avnjuta en god middag eller en drink med vännerna under årets alla dagar. 
Varmt välkomna in!

FUJI8950

Lekfulla Drinkar

Med inspiration från Italien komponerar vi goda bardrinkar, alltifrån läskande prosecco drinkar till smakfulla gin och tonic. Vi erbjuder även våra goda drinkar som ett alkoholfritt alternativ. Fråga servitören/servitrisen för mer info.

FUJI8918

Viner från norr och söder

Våra viner är handselekterade från olika gårdar i Italien från norr i Piemonte till soliga Sicilien i söder. Vår vinlista varierar ofta under säsongen och därför erbjuder vi nästan alla våra viner på glas. 

trattoria_villa_romana_25

Pizza

Vi knådar vår pizza med Italienskt mjöl som är fint siktat, salt, jäst och vatten som sedan bakas i het stenugn. 

villa_romana_logo

Öppettider

  1. mån - fre
  2. lör
  3. sön

© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.